Hogyan lehet INGYEN energetikai tanúsítványa?

Bizony, ez is lehetséges. Mindössze annyi kell hozzá, hogy a megbeszélt és általunk jóváhagyott határidőből a mi hibánkból kicsússzunk. Ilyen eddig még nem volt. Viszont érdemes tudni, hogy lehetséges olyan eset is, amikor nem rajtunk múlik a késés.


Az energiatanúsítvány kiállítása 2 fő lépésből áll:

  • helyszíni felmérés,
  • irodában történő számolás és elektronikus (internet alapú) hitelesítés

Ezek a folyamatok egymást követik: a felmérést végző kolléga visszajön az irodába, elkészíti a számításokat, majd feltölti a központi rendszerbe. Ezután az ügyféllel történt megállapodásnak megfelelően kiküldi e-mailben vagy értesítik telefonon, hogy átvehető a tanúsítvány. Ez a komplett folyamat lezajlik néhány órán belül, ezért tudjuk azt mondani, hogy a tanúsítvány még aznap biztosan el fog készülni.

Akkor miért csúszhat meg mégis a dolog?

Mivel több külső tényező is közbeszólhat és ezeket nem tudjuk figyelmen kívül hagyni. Ezeket természetesen nem tudjuk tökéletesen kivédeni, de mindent megteszünk. A legfontosabb hibalehetőségek és amit teszünk ellene:

  • Leáll a tanúsítványokat nyilvántartó központi rendszer. Ilyenkor sajnos nem tudunk mit tenni, várni kell. Ez szerencsére elég ritkán szokott előfordulni (nagyjából 5-6 havonta pár órára), de természetesen bosszantó. A rendszer működését Ön is ellenőrizheti az alábbi linken: OÉNY.
  • Leáll a Földhivatal központi rendszere. Ez a rendszer régebbi és stabilabb, így az elmúlt 4 év alatt mindössze 1 alkalommal láttuk összeomlani, de meg kell említenünk.
  • Gépkocsi műszaki probléma adódik, a kolléga nem tudja elkezdeni a számolást. Ilyen esetben az Ügyfél nem vesz észre semmit, hiszen a számítást egy másik kolléga fogja befejezni.
  • Saját e-mail rendszer leállása: ha a mi oldalunkon nem működik a rendszer, az nem probléma, a sikertelenül elküldött e-maileket óránként megpróbálja újraküldeni a rendszer, így néha furcsa időpontban kézbesítheti a levelet, de ez nem okoz komolyabb csúszást.
  • Megrendelő e-mail rendszer leállása: ezért szoktunk 2 e-mail címet kérni, hogy ezt a lehetőséget kizárhassuk. Ha azonban valaki csak 1-et ad meg, akkor az okozhat késedelmet.

Látható, hogy ha nem a 2 központi rendszer egyike áll le, nem jöhet közbe semmi, amit ne tudnánk kivédeni. Van azonban még egy tényező: a különlegesen sürgős ügyek. Ha valakinek nagyon sürgősen kell (akár 2 órán belül), azt teljesíteni tudjuk, de ilyenkor a többi felmérés számolása késhet. Különleges esetekben ez akár azt is jelentheti, hogy a tanúsítvány csak a késő esti órákban készül el.

Összességében tehát nyugodtan tudjuk vállalni, hogy a tanúsítvány a felmérés napján kész lesz: magas szintű informatikai rendszerünk és optimalizált ügymenetünk mindezt lehetővé teszi. Eddig még egyetlen alkalommal sem csúsztunk ki a határidőből, ezt bizonyítják a Facebook-oldalunkon Ügyfeleink által leírt vélemények is, ezek megtekinthetőek a képre kattintva:

Olvassa el Vevőink véleményét!

Szeretné akár már ma a kezében tartani energiatanúsítványát?

Kattintson IDE, töltse ki az űrlapot az oldal alján és 60 percen belül visszahívjuk!