Miért csak Budapesten és környékén dolgozunk?

Elsősorban korábbi Ügyfeleink szokták kérdezni, hogy vállalunk-e energiatanúsítvány készítést vidéken vagy csak helyben dolgozunk. Nos, jelenleg sajnos igen. Kivéve...


..speciális esetekben. De előbb tekintsük át az energiatanúsítvány készítését a másik oldalról is.

Energiatanúsítvány készítése - tényleg akkora üzlet?

A főoldalon nyilvánosan láthatóak az áraink. Ezek budapesti ingatlanokra vonatkoznak, külön kiszállási díj nincsen. Az árképzésünk során megtippeltük, hogy mennyi idő és költség lehet A helyszínről eljutni B helyszínre, felmérni az ingatlant, végül kiszámolni. Az ezekből befolyt összegből kell kigazdálkodni a fizetést, adókat, költségeket (irodaszerek, telefon, benzin, autókarbantartás, iroda, hirdetés, stb.). A fenti tételek közül a legkisebb a benzinköltség, a többi költség nem arányos a megtett távolsággal.

Éppen ezért, vidéki megkeresések esetén nem benzinköltséget kell felszámolnunk, hanem kiszállási díjat. A kiszállási díj tartalmazza természetesen a benzinköltséget és ezen felül azt, hogy amíg leérünk az adott helyszínre, nem tudunk másik munkát elvállalni.

Energetikai tanúsítvány Budapesten

Valós számokkal bemutatva

Egy egyszerűsített példa: tegyük fel, hogy egy távoli kisvárosban kéne egy energiatanúsítványt készíteni egy kisebb családi házra. Egy takarékos autóval (5 l/100 km fogyasztás) a 460 km-es út megtétele 23 liter benzint igényelne. 400 Ft-os benzinárral számolva ez 9.200 Ft. Az út megtétele 4 óra 30 percet venne igénybe, a felmérés 30 percet, a számolás 1 órát: ez összesen 6 óra. Ha ezt hozzáadjuk a családi ház energiatanúsítványának elkészítéséért kapott 15.000 Ft-hoz, az még kerekítve is 25.000 Ft, amiből 15.000 Ft haszon marad meg.

Ugyanakkor, ha ezt a 6 órát 3 db budapesti családi ház felmérésére fordítjuk, a bevétel 45.000 Ft, amiből lejön kb. 3.000 Ft benzinköltség, így a "haszon" 42.000 Ft.

Mivel a többi költség nem változik attól, hogy máshol dolgozunk, ez azt eredményezi, hogy a különbséget rá kéne terhelnünk a megrendelőre. Ekkor lenne ugyanakkora a haszon, mint a második esetben, vagyis 42.000 Ft. Ez 80 Ft/km távolság alapú kiszállási díjjal lenne lehetséges. Viszont így a Megrendelő 42.000 + 9.200 = 51.200 Ft-ért kapná meg az energetikai tanúsítványt, ami nyilvánvalóan irreálisan magas. (A könnyebb érthetőség kedvéért kerekítettem.)

Mi következik ebből?

Bár a fenti példa végtelenül leegyszerűsített, de a lényeg látható: ennél kevesebbért nem éri meg nekünk, ennyiért pedig a Megrendelőnek, hiszen helyben biztosan találni fog egy energetikai tanúsítvány kiállításával foglalkozó céget.

Viszont jó választás lehetünk nagy mennyiség esetén. Ha ugyanis minimum 3-5, Budapesttől távoli, de egymáshoz közeli helyszínen kell energiatanúsítványt készíteni, az egy ingatlanra jutó kiszállási költség már lehet kellően alacsony ahhoz, hogy érdemes legyen belevágni.

Ha a fenti példában szereplő adatokkal számolunk, a kiszállási díj 27.000 Ft volt. Ha ezt 5 részre osztjuk, egy ingatlanra 5.400 Ft jut, így már elképzelhető, hogy versenyképesek tudunk maradni a helyi cégekkel szemben is.

Mi a helyzet a Pest megyei településekkel?

Az elv változatlan: a kiszállási díjnak fedeznie kell az időigényt. Lehet, hogy Vác csak 40 km, de kijutni 30-35 perc. Természetesen visszafelé is. Ez alatt el tudnánk készíteni egy másik lakás energiatanúsítványának a felét. Tehát, ha Vácra kellene mennünk, a kiszállási díj ezzel lenne arányban, nem azzal, hogy a kocsi benzinfogyasztása 2.000 Ft.

Természetesen, vannak közeli települések, ahol ettől el lehet tekinteni. Pl. Budaörs egyes részei közelebb vannak a centrumhoz, mint Budatétény. Vagy akár Vecsés vagy Gyál. Ilyen esetben az aktuális leterheltség dönt: ha éppen van egy 11. kerületi megkeresés, természetesen ingyen átugrunk Budaörsre.

Viszont a megrendelések döntő többségét Budapestről kapjuk. Mivel mi is itt élünk és dolgozunk, ezért természetesen az energiatanúsítványokat is itt tudjuk a legjobb feltételek mellett elkészíteni.

Szeretné akár már ma a kezében tartani energiatanúsítványát?

Kattintson IDE, töltse ki az űrlapot az oldal alján és 60 percen belül visszahívjuk!