Így segíthetünk Önnek is rezsit csökkenteni!

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy Magyarországon a többség azon dolgozik, hogy tudná a megváltozott rezsiköltségeit csökkenteni. Összegyüjtöttük néhány szolgáltatásunkat, amivel a segítségére lehetünk.


Rezsicsökkentő szolgáltatásaink

A pontosság érdekében szinte mindig igaz, hogy helyszíni felmérésre van szükség. A helyszíni szemle elhagyható, ha el tudja küldeni részünkre az alábbiakat:

  • méretezett alaprajzok minden lakószintről
  • metszetrajzokat rétegrendekkel
  • éves fogyasztási adatok, havi bontásban

Ha ezek megvannak, ettől függetlenül is javasoljuk a helyszíni szemlét, úgy pontosabb képet kapunk az ingatlanról és elképzeléseiről ill. a lehetőségekről.

Szolgáltatások

A leggyakrabban megrendelt szolgáltatásaink:

  1. Hőtechnikai méretezés
  2. Épületenergetikai veszteségfeltárás
  3. "Rezsioptimalizálás"
  4. "Rezsioptimalizálás" ideális klímahasználattal
  5. Komplex csomag

A fentieken túl természetesen bármilyen (egyedi) épületenergetikai számítást el tudunk végezni. A teljesség igénye nélkül az utóbbi hetekben, hónapokban néhány általunk készített "egyedi" számítás:

  • társasházi fűtési rendszer optimalizálása
  • távfűtött hőszigetelt épületek arányos költségosztási metódusának kidolgozása
  • napelemes túltermelés ideális elhasználása fűtésre klímák segítségével
  • beltéri fűtött medencetér optimális üzemeltetése
  • hőkamerás épületdiagnosztikával egybekötött megtérülés-számítás hőszigetelésre

A szolgáltatásokra vonatkozóan árajánlatot/információt az info@energiatanusitvany.info e-mail címen kérhet.

1. Hőtechnikai méretezés

Hőtechnikai méretezés

Célja, hogy a helyiségek és/vagy teljes épület hőszükségletét kiszámoljuk (hőszükséglet: -15 C külső hőmérséklet esetén szükséges fűtési teljesítmény). Ez a számítás akkor szükséges, ha központi hőszivattyút/gázkazánt szeretne cserélni és az árazáshoz kell pontos teljesítmény. Vagy kíváncsi, hány splitre/mekkora radiátorok/stb van szüksége a ház kifűtéséhez.

Kinek javasoljuk? Önnek, a gépész kivitelező árajánlatához.

Mit kap a folyamat végén? A megrendeltek alapján az ingatlan helyiségeinek és/vagy teljes épület hőszükségletét összefoglalva illetve az alátámasztó számításokat részletesen PDF formátumban.

Mennyibe kerül? 20.000 Ft-tól, mérettől ill igényelt számítástól függően

2. Épületenergetikai veszteségfeltárás

Épületenergetikai veszteségfeltárás

Célja, hogy az épület különböző korszerűsítéseivel elérhető megtakarításokat számszerűsítsük. Így pontosan tudni fogja mennyit lehet megtakarítani (energiában és pénzösszegben kifejezve) hőszigeteléssel, ablakcserével vagy akár fűtési mód váltással.

Kinek javasoljuk? Önnek, hogy el tudja dönteni, belevág-e egy korszerűsítésbe

Mit kap a folyamat végén? A teljes épület energetikai számításait és egy összefoglaló szöveges dokumentációt a felújítások hatásairól.

Mennyibe kerül? 30.000 Ft-tól, mérettől és vizsgált felújítási variációktól függően

3. "Rezsioptimalizálás"

Rezsioptimalizálás

Célja, hogy az épület éves energiaigényét a jogszabályilag meghatározott árkorlátokhoz legközelebb hozva a legalacsonyabb költséggel üzemeltethesse az ingatlant. Ennek érdekében javaslatokat teszünk az optimális üzemeltetésre (pl. központi fűtési rendszer részleges lezárása és 2 megadott helyiség elektromos fűtéssel való fűtése, stb.).

A fentiekkel általában elérhető, hogy az éves fűtésköltségét leszorítsa egy olyan szintre, ami még a támogatott sávban van - a komfortszint csökkenése nélkül.

Kinek javasoljuk? Önnek, hogy a meglévő épületét a legolcsóbban üzemeltethesse, nagyösszegű beruházás nélkül

Mit kap a folyamat végén? A teljes épület energetikai számításait és egy összefoglaló szöveges dokumentációt a javasolt üzemeltetésről.

Mennyibe kerül? 30.000 Ft-tól, mérettől függően

4. “Rezsioptimalizálás” ideális klímahasználattal

Rezsioptimalizálás klímával

Ez lényegét tekintve ugyanaz, mint a "Rezsioptimalizálás", azzal a különbséggel, hogy a klímák speciális tulajdonságait is figyelembe vesszük.

A splitklímák nem linárisan fűtenek (1 kWh villamos energiából sokkal több hőt állít elő, ha kint +5C van, mint ha -5C), így itt azzal is foglalkozunk, hogy hány fokos külső hőmérsékletig üzemeltesse a klímákat, annak érdekében, hogy elkerülje az elektromos túlfogyasztást.

Kinek javasoljuk? Önnek, hogy a meglévő épületét a legolcsóbban üzemeltethesse, nagyösszegű beruházás nélkül

Mit kap a folyamat végén? A teljes épület energetikai számításait és egy összefoglaló szöveges dokumentációt a javasolt üzemeltetésről.

Mennyibe kerül? 40.000 Ft-tól, mérettől függően

5. Komplex energetikai csomag

Komplex energetikai csomag

Célja, hogy Ön tisztában legyen azzal, hogy milyen beruházások jöhetnek szóba, azokkal mennyit lehet megtakarítani, majd hogyan lehet a leggazdaságosabban kihasználni a támogatott energiamennyiségeket.

Kinek javasoljuk? Önnek, hogy a meglévő épületét hosszútávon a leghatékonyabban újítsa fel és üzemeltethesse

Mit kap a folyamat végén? A teljes épület energetikai és hőtechnikai számításait és egy összefoglaló szöveges dokumentációt a felújítások várható hatásairól és az üzemeltetés javasolt menetéről

Mennyibe kerül? 60.000 Ft-tól, mérettől és vizsgált felújítási variációktól függően


FONTOS: kérjük árajánlatot NE a honlapunkon található megrendelő űrlapon keresztül, hanem e-mailben kérjen az info@energiatanusitvany.info címen!

Az ajánlatkérő emailben kérem adja meg az alábbiakat:

  • igényelt szolgáltatás leírása (elengedő megadni a nevét erről az oldalról, vagy ha néhány mondatban körbeírja, hogy pontosan mit szeretne)
  • vizsgált épület címe (település/kerület elegendő)
  • szintek száma
  • összes hasznos alapterület
  • rendelkezésre álló építészeti tervdokumentáció mennyisége