Energiatanúsítvány cikkek

Miért lett a lakás besorolása 3 osztállyal rosszabb 2016-tól?

2016 sok változást hozott az energetikai tanúsítványok világában is. Ennek egy igen kellemetlen mellékhatása, hogy a elmúlt 3-4 évben megszokott kategóriák jelentősen romlanak. Lássuk hogyan!


Napelem és az energiatanúsítvány

Mennyit lehet napelemmel megtakarítani? Tényleg annyira megéri? Milyen hatással van az energiatanúsítványra? Az egyre divatosabb napenergia hasznosítást járjuk körbe megújuló energiákkal foglalkozó cikksorozatunkban.


Napkollektor és az energiatanúsítvány

Egyre több helyen látni napkollektorokat házak tetejére szerelve már Budapesten is. Mire jó a napkollektor, mennyit lehet vele megtakarítani és milyen hatással van az energiatanúsítványra?


Energiaosztályok jelentése: 'H' és 'I' kategória

Sorozatunk harmadik és egyben utolsó részében a két legrosszabb besorolással foglalkozunk. Megijedjen-e, ha az ingatlan energiatanúsítványának besorolása H?


10 cm-es hőszigeteléssel F energiaosztály?

A több ezer energiatanúsítvány elkészítése során rengeteg érdekes megoldást láttunk. Ezek közül most egy 2005-ben épült családi ház esetét ragadnám ki. A házon 10 cm hőszigetelés volt, a padláson pedig 15 cm, mégis 'F' besorolást kapott.


Miért csak Budapesten és környékén dolgozunk?

Elsősorban korábbi Ügyfeleink szokták kérdezni, hogy vállalunk-e energiatanúsítvány készítést vidéken vagy csak helyben dolgozunk. Nos, jelenleg sajnos igen. Kivéve...


Energiaosztályok jelentése: 'D'-től 'G'-ig

Sorozatunk második részében az energiatanúsítvány osztályainak második felével foglalkozunk. Ezek a leggyakrabb előforduló besorolások, lássuk miért!


Energiatanúsítvány helyszíni szemle nélkül?

Visszatérő kérdés, hogy nem lehetne-e felmérés nélkül elkészíteni az energetikai tanúsítványt. Sajnos a válasz minden esetben nem, még akkor sem, ha van alaprajz és kapnánk fotókat is. Mi vagyunk ennyire szigorúak vagy van ennek oka is?


Energiaosztályok jelentése: 'A+'-tól 'C'-ig

Mit is jelent tulajdonképpen a besorolás? Érdemes-e törekedni a jobb energetikai besorolásra? Milyen előnye van egy jobb besorolásnak?


Hogyan lehet INGYEN energetikai tanúsítványa?

Bizony, ez is lehetséges. Mindössze annyi kell hozzá, hogy a megbeszélt és általunk jóváhagyott határidőből a mi hibánkból kicsússzunk. Ilyen eddig még nem volt. Viszont érdemes tudni, hogy lehetséges olyan eset is, amikor nem rajtunk múlik a késés.